Perhekuntoutus

Ruuhikodin perhekuntoutus tarjoaa rauhallisen ja viihtyisän ympäristön perheen tarpeiden mukaisesti räätälöidylle perhekuntoutukselle.

Käytössämme on kaksi erillistä, kodinomaista, saunallista asuntoa Ruuhilammen rannalla. 

Raskaus ja pikkulapsivaihe on usein onnellista, mutta myös monenlaisten muunlaisten tunteiden täyttämää. Ahdistus, masennus, omat vaikeat elämänkokemukset saattavat yllättäen nousta pintaan.

Oma vanhemmuus näyttäytyykin erilaiselta kuin mitä kuvitteli ja suhde lapseen voi mutkistua. Myös vauva- ja pikkulapsivaihe voi ollakin erilaista mitä kuvittelit. Vauva voi olla itkuinen, nukkumisessa ja syömisessä voi olla vaikeuksia tai lapsella voi olla vaikea uhmaikä.

Perhekuntoutuksen tavoitteena on aloittaa työskentely jo raskausaikana ja tukea kasvussa juuri tämän vauvan vanhemmaksi, jotta suhde vauvaan voisi muotoutua uudenlaiseksi eheyttäväksi kokemukseksi sekä vanhemmille että vauvalle ja suojata kehittyvän vauvan mielenterveyttä.

Parasta on jos kuntoutukseen pääsee jo raskauden aikana, mutta myös myöhemmin on mahdollista. Yksikössä on sosiaalityön, sairaanhoidon ja psykiatrista  sekä terapeuttista osaamista.

Perhekuntoutuksen käytössä on varhaisen vuorovaikutuksen sekä perheterapian osaaminen. Lääkärin palvelut on käytettävissä. Laadimme myös jatkokuntoutus- ja hoitosuunnitelman.